Barion Pixel
  

Tudta, milyen egészséges a fügekaktusz?



 

Fogyasztása nagyon egészséges, sokféle vitamint tartalmaz: A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B12- és  C-vitamint. Gazdag ásványi anyagokban, főként vasban, kalciumban, magnéziumban, nátriumban és káliumban. Sok benne az élelmi rost, a fehérje, a poliszacharid és a bioflavonoid.

Gyulladáscsökkentő hatású, csökkenti a vércukor- és a koleszterinszintet. Antioxidáns hatású, védelmet nyújt a szabad gyökökkel szemben, megóv az oxidatív stressztől. Támogatja az anyagcsere-folyamatokat, kedvező hatással van az emésztésre (segíthet a testsúly-csökkentésben), segít a vese- és kötőszöveti méregtelenítésben.

A horzsolásokat és a vágásokat is eredményesen kezelhetjük vele. Éppen ezért készítenek belőle krémeket, amelyeket hámsérülésre és gyulladás-csökkentésére használnak. A növényből készül olyan kivonat is, amely az öregedési folyamatokat lassítja, a bőrt pedig simábbá teszi.

 

A fügekaktusz gyümölcséről bővebb információ olvasható az alábbi linkre kattintva:

http://fmc.hu/2017/12/31/tudtad-milyen-egeszseges-a-fugekaktusz/

 

Akinek nincsen otthon fügekaktusza, annak sem kell aggódnia! A PatikaPlus Gyógyszertárakban most számos vitamin akciós áron kapható!


Tetszett a cikk?
 

2018. január 26.

Hasonló cikkek

Milyen tápanyagokat veszít testünk a nyári melegben?

A nyári meleg nem csupán a ruhatárunkat és napi rutinunkat változtatja meg, hanem a szervezetünkre is komoly hatással van. Ilyenkor fokozódik az izzadás, ami a test egyik természetes hűtési mechanizmusa. Azonban az izzadás során nemcsak vizet veszítünk, hanem számos fontos anyagot is, például sókat és ásványi anyagokat. Ha ezek pótlásáról nem gondoskodunk időben, akár súlyos egészségügyi következményekkel is szembesülhetünk.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 07. 09.

A vaj szerepe a táplálkozásban – és tárolása nyáron

Sokan még ma is tartanak a vaj fogyasztásától, főként zsírtartalma és a koleszterin miatt. Az utóbbi évek kutatásai és táplálkozási trendjei azonban azt mutatják, hogy a vaj – mértékkel fogyasztva – nemcsak ártalmatlan, hanem számos pozitív hatással is lehet az egészségünkre.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 07. 09.

Szívbarát étrend nyáron – tényleg segít a vörösbor, a margarin és az avokádó?

A szív- és érrendszeri betegségek világszerte vezető haláloknak számítanak, így érthető, hogy sokakat foglalkoztat a kérdés, mit tehetünk a táplálkozás terén, a megelőzésért. A közbeszédben azonban számos félinformáció és tévhit kering, különösen olyan élelmiszerekről, mint a vörösbor, a margarin vagy az avokádó. Ebben a cikkben utánajárunk, hogy mi az, ami valóban hasznos a szív egészsége szempontjából – és hogyan lehet ezeket beépíteni a nyári étrendbe.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 07. 09.

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!