Barion Pixel
  

Spenót – a szuperélelmiszer!



 

Található még benne nagyon sok hasznos fitonutriens, amelyek fontos szerepet játszanak szemünk egészségének megőrzésében, a gyulladáscsökkentésben, valamint csonterősítő és daganatellenes hatásuk is van, miközben az immunrendszert is erősítik.

A kismamáknak kimondottan ajánlott a spenót fogyasztása – folsavtartalma miatt –, ráadásul nyersen, hogy megmaradjanak benne az értékes tápanyagok. A kisbabás anyukák is jó, ha a spenót után nyúlnak, mert segít a szoptatásban, vérszegénység esetén, és erős menstruációnál is hatékony megoldás lehet.

Kiváló méregtelenítésre is, serkenti az anyagcserét, megszünteti a puffadást, és segít az optimális fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcsere-folyamatoknál a B-vitamintartalma miatt. Lúgosító hatását gombás megbetegedéseknél lehet felhasználni. Mivel élelmi rostokban gazdag, segít jól átmosni a bélrendszert és megszabadít a lerakódott salakanyagtól.

Spenótot használhatunk turmixokhoz is: nagyon finom és egészséges italokat facsarhatunk, préselhetünk gyümölcsökből és spenótlevélből!

 

A spenótról szóló teljes cikk elolvasható az alábbi linkre kattintva:

http://fmc.hu/2017/05/21/spenot-a-szuperelelmiszer/


Tetszett a cikk?
 

2018. május 23.

Hasonló cikkek

Olívaolaj: a természet aranya a konyhában, a fürdőszobában és a házipatikában

Nemrég jártam Athénban, ahol minden étkezés során olajbogyó és olívaolajjal készült étel (is) került a tányérra. Így hát természetes  volt, hogy a következő cikkem témája ez az ősi növény lesz, mely már évezredek óta jelen van az ember életében, s az ókortól napjainkig törtlen megbecsülés övezi. Különlegessége abban rejlik, hogy nem csupán ételként, hanem szépségápolási szerként is használhatjuk, valamint természetes gyógymódként is funkcionálhat.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 24.

Medvehagyma: nemcsak finom, hanem gyógyító hatású is

Későn kúszott be a nyár az idei tavaszba – sőt, még mindig csak óvatos közeledését tapasztalhatjuk -, így még mindig bőven terem a medvehagyma, amiből nemcsak finom ételeket készíthetünk, hanem gyógyíthatjuk is vele magunkat!

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 24.

A csalán: csípős csodanövény, ami kívül - belül jót tesz a testünknek

Mai cikkem főszereplője a csalán: ez az alulértékelt, mégis sokoldalú növény, amely nemcsak a tányéron, hanem a fürdőkádban, a gyógynövényes polcon, sőt akár fájdalomcsillapító „masszázseszközként” is helyet kaphat háztartásunkban. Hogy hogyan? Kiderül nemsokára!

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 24.

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!