Barion Pixel
  

Regenerálódj diófalevéllel!



 

 

A közönséges diófa levelét egykoron igazi elixírnek tartották. Ennek oka az, hogy a bőrbetegségektől kezdve a hajápoláson át a méregtelenítésig rengeteg problémát orvosolhatunk vele. A levelek közel tíz százalékban csersavat (tannint) tartalmaznak, három százalékban kvercetint és kempferol flavonoidokat, s egy százalékban C-vitamint. A diófalevél baktérium-, gomba-, és vírusölő is.

 

Borogatásként a belőle készült főzetet használhatjuk ekcéma, fagyási sérülés, égés, napégés, zúzódások, ínszalag megnyúlás, szemgyulladás, kötőszöveti gyengeség kezelésére, ízületi fájdalmak enyhítésére, ütésből eredő véraláfutások eloszlatására, pattanásokra, kelésekre, korpás fejbőrre is. Segít megszüntetni a kiütéseket, az élelmiszerallergiából eredő bőrkiütéseket, a csalánkiütés. Hasznos ekcéma és egyéb bőrbetegségek kezelésére is. A fizikailag megfáradt lábat is felfrissíthetjük vele!

 

Külsőleg használva az alábbi receptet készíthetjük el a gyógynövény-szakértők szerint: Vegyünk 30 g száraz levelet, áztassuk fél liter vízben hat órán át, majd szűrjük le.  Ha makacs fekélyt akarunk gyógyítani vele, akkor erősebbre főzzük és tegyünk bele cukrot is! A hatás úgy is növelhető, ha 5 literenként 2 kg tengeri sóval dúsítjuk. Nyílt sebre viszont ne tegyük, mert nem fog segíteni, sőt, fájdalmat okoz!

 

Ha fürdőt szeretnénk készíteni, vágjunk fel kb 200 g diólevelet, áztassuk meg 0,25 l forró vízben, szűrjük le és adjuk a fürdővízhez! – Frissít, méregtelenít, erősít (mint a gyógynövényes fürdőzések).

 

 

 

A cikk teljes hosszában elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://www.fmc.hu/2020/05/30/regeneralodj-diofalevellel/


Tetszett a cikk?
 

2020. május 31.

Hasonló cikkek

Olívaolaj: a természet aranya a konyhában, a fürdőszobában és a házipatikában

Nemrég jártam Athénban, ahol minden étkezés során olajbogyó és olívaolajjal készült étel (is) került a tányérra. Így hát természetes  volt, hogy a következő cikkem témája ez az ősi növény lesz, mely már évezredek óta jelen van az ember életében, s az ókortól napjainkig törtlen megbecsülés övezi. Különlegessége abban rejlik, hogy nem csupán ételként, hanem szépségápolási szerként is használhatjuk, valamint természetes gyógymódként is funkcionálhat.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 24.

Medvehagyma: nemcsak finom, hanem gyógyító hatású is

Későn kúszott be a nyár az idei tavaszba – sőt, még mindig csak óvatos közeledését tapasztalhatjuk -, így még mindig bőven terem a medvehagyma, amiből nemcsak finom ételeket készíthetünk, hanem gyógyíthatjuk is vele magunkat!

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 24.

A csalán: csípős csodanövény, ami kívül - belül jót tesz a testünknek

Mai cikkem főszereplője a csalán: ez az alulértékelt, mégis sokoldalú növény, amely nemcsak a tányéron, hanem a fürdőkádban, a gyógynövényes polcon, sőt akár fájdalomcsillapító „masszázseszközként” is helyet kaphat háztartásunkban. Hogy hogyan? Kiderül nemsokára!

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 24.

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!