Barion Pixel
  

Miért olyan egészséges a kivi?



A finom, lédús gyümölcs számos jótékony hatással rendelkezik: védi a szívet, hozzájárul a fogak egészségéhez, mérsékli a fogszuvasodás kockázatát, óvja a bőrt, segít a méregtelenítésben… és még finom is!

A kivi 83 százaléka víz, 1 százaléka fehérje, kb 0,5 százaléka növényi zsír (telített-,  egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak), 9 százaléka cukor, 3 százaléka rost. Ásványianyag-tartalma jelentős: bőven található benne kalcium, magnézium, vas, cink, réz, kálium, nátrium, foszfor, mangán, szelén.

Aminosavakban is gazdag. Magas koncentrációban tartalmaz A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, E-, J- és K-vitaminokat. C-vitaminban bővelkedik: egy kivi elfogyasztása fedezi a szervezet napi C-vitamin igényét.

A C-vitamin tartalom miatt kiváló immunerősítő és antioxidáns. Segítségével megelőzhető a nátha, influenza, megfázás kialakulása. Ezen kívül felgyorsíthatja a húgyúti megbetegedések, az ínygyulladás stb. gyógyulását is. Antioxidánsai semlegesítik azokat a szabad gyököket, amelyek felelősek az öregedésért, szívbetegségekért, gyulladásokért, daganatos elváltozásokért.

A gyümölcs hatóanyagai szabályozzák a vér koleszterinszintjét, javítják a keringést, s így csökkentik a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának lehetőségét. A kivi vérhígító hatásáról is híres. Szabályozza a vérnyomást (segíthet megszüntetni a magas vérnyomást).

 

S, hogy mi mindenre jó még a kivi?

 

Elolvashatja az alábbi linkre kattintva!

http://fmc.hu/2018/01/14/kivire-vagysz-termessz-a-kertedben-egyszerubb-mint-gondolnad/

 

Akinek nincsen otthon kivibokra, annak sem kell aggódnia! A PatikaPlus Gyógyszertárakban számos vitamin akciós áron kapható!


Tetszett a cikk?
 

2018. január 26.

Hasonló cikkek

Milyen tápanyagokat veszít testünk a nyári melegben?

A nyári meleg nem csupán a ruhatárunkat és napi rutinunkat változtatja meg, hanem a szervezetünkre is komoly hatással van. Ilyenkor fokozódik az izzadás, ami a test egyik természetes hűtési mechanizmusa. Azonban az izzadás során nemcsak vizet veszítünk, hanem számos fontos anyagot is, például sókat és ásványi anyagokat. Ha ezek pótlásáról nem gondoskodunk időben, akár súlyos egészségügyi következményekkel is szembesülhetünk.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 07. 09.

A vaj szerepe a táplálkozásban – és tárolása nyáron

Sokan még ma is tartanak a vaj fogyasztásától, főként zsírtartalma és a koleszterin miatt. Az utóbbi évek kutatásai és táplálkozási trendjei azonban azt mutatják, hogy a vaj – mértékkel fogyasztva – nemcsak ártalmatlan, hanem számos pozitív hatással is lehet az egészségünkre.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 07. 09.

Szívbarát étrend nyáron – tényleg segít a vörösbor, a margarin és az avokádó?

A szív- és érrendszeri betegségek világszerte vezető haláloknak számítanak, így érthető, hogy sokakat foglalkoztat a kérdés, mit tehetünk a táplálkozás terén, a megelőzésért. A közbeszédben azonban számos félinformáció és tévhit kering, különösen olyan élelmiszerekről, mint a vörösbor, a margarin vagy az avokádó. Ebben a cikkben utánajárunk, hogy mi az, ami valóban hasznos a szív egészsége szempontjából – és hogyan lehet ezeket beépíteni a nyári étrendbe.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 07. 09.

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!