Barion Pixel
  

Gyöngyvirágot a kertbe!



 

A gyöngyvirág a szerelem és a szűziesség szimbóluma. Nyiladozása épp ezért a tavaszi napsütésben hevesen dobogó szívekkel egy időben kezdődik: május elején. A franciák ezzel a növénnyel üdvözlik a májust és lepik meg egymást a bájos csokrokkal abban a reményben, hogy szerencsét hoz következő májusig.

 

A gyöngyvirágos csokrot viszont nem ajánlatos alaposan megszorongatni, mert a növény igencsak mérgező. A levelek érintése után mossunk azonnal kezet, mert még ez az ártatlannak tűnő mozdulat is okozhat kellemetlenséget, például bőrgyulladást! 

 

A gyöngyvirág Európában és Ázsia mérsékelt éghajlatú tájain őshonos. Szereti a tölgyeseket, a lombos erdőket, a ligeteket, és minden olyan helyet, ahol vizes a talaj. Kibírja a meszes földet is. Szereti, ha árnyékban van, de igazából nem nagyon igényes, és jól alkalmazkodik. Évelő, sűrűn behálózza rizómáival a talajt. Nem igényel különösebb gondozást vagy növényvédelmet.

Ha viszont hosszú ideig tartó szárazságot tapasztal, akkor bánatosan kókadozik (érthető módon). Ilyenkor öntözzük meg bő vízzel, a tél beálltával pedig takarjuk be lombbal! Ha már nem virágzik, ne vágjuk le télre a levélzetét, mert így tovább tudja magába szívni a tápanyagokat!

 

A gyöngyvirágról egy érdekes cikk olvasható az alábbi linkre kattintva:

http://fmc.hu/2017/05/07/gyongyviragot-a-kertbe/

 

 


Tetszett a cikk?
 

2018. március 26.

Hasonló cikkek

Milyen tápanyagokat veszít testünk a nyári melegben?

A nyári meleg nem csupán a ruhatárunkat és napi rutinunkat változtatja meg, hanem a szervezetünkre is komoly hatással van. Ilyenkor fokozódik az izzadás, ami a test egyik természetes hűtési mechanizmusa. Azonban az izzadás során nemcsak vizet veszítünk, hanem számos fontos anyagot is, például sókat és ásványi anyagokat. Ha ezek pótlásáról nem gondoskodunk időben, akár súlyos egészségügyi következményekkel is szembesülhetünk.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 07. 09.

A vaj szerepe a táplálkozásban – és tárolása nyáron

Sokan még ma is tartanak a vaj fogyasztásától, főként zsírtartalma és a koleszterin miatt. Az utóbbi évek kutatásai és táplálkozási trendjei azonban azt mutatják, hogy a vaj – mértékkel fogyasztva – nemcsak ártalmatlan, hanem számos pozitív hatással is lehet az egészségünkre.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 07. 09.

Szívbarát étrend nyáron – tényleg segít a vörösbor, a margarin és az avokádó?

A szív- és érrendszeri betegségek világszerte vezető haláloknak számítanak, így érthető, hogy sokakat foglalkoztat a kérdés, mit tehetünk a táplálkozás terén, a megelőzésért. A közbeszédben azonban számos félinformáció és tévhit kering, különösen olyan élelmiszerekről, mint a vörösbor, a margarin vagy az avokádó. Ebben a cikkben utánajárunk, hogy mi az, ami valóban hasznos a szív egészsége szempontjából – és hogyan lehet ezeket beépíteni a nyári étrendbe.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 07. 09.

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!