Barion Pixel
  

A PatikaPlus Gyógyszertárakban a legjobb az ügyfélélmény



 

A ClientFirst Consulting egy széleskörű kutatásban többezer ügyfél véleménye alapján állapítja meg minden évben a sorrendet: Egy-egy vizsgálat során az adott cég több száz saját ügyfelének véleményét kérdezik meg az objektív kép kialakítása érdekében. A próbavásárlók több mint 1.500 üzletet és ügyfélkiszolgálási pontot teszteltek az idei díj megítélése előtt, ezzel párhuzamosan a szervezők összegyűjtötték csaknem 6.500 ügyfél véleményét is az érintett cégek kiszolgálásról, akik több mint kétszázezer kérdésre adtak választ az értékelés során. Ezek elemzése után alakult ki a végső rangsor.

 

A felmérés 2018-as eredményei alapján a személyes ügyfélkiszolgálás kategóriában a nagyvállalatok közül a PatikaPlus Gyógyszertárak  is dobogóra került, másodikként végzett. Sőt, a tesztvásárlók összesített véleménye alapján a „Legjobb Élményt Szolgáltató” díjak közül személyes ügyfélkiszolgálási kategóriában a PatikaPlus Gyógyszertárak nyert.

 

Az oklevelet Dr. Selyem Bernadett, a cégcsoport kereskedelmi igazgatója vette át, aki az eseményt követően kifejtette: a PatikaPlus Gyógyszertárakban  mindig nagy figyelmet fordítanak arra, hogy az ügyfelek minél magasabb szintű kiszolgálásban részesüljenek. Ennek érdekében rendszeres képzéseken vesznek részt a cég dolgozói.



„Az ügyfélkiszolgálás színvonalának növekedése néhány éven belül akár 20-30 százalékos átlagos árbevétel növekedést is hozhat. A hazai ügyfélkiszolgálási színvonal javítását küldetésünknek tekintjük, minden évben vannak új indulóink, ebből is látjuk, hogy az egyes iparági szereplők, területtől függetlenül kiemelten kezelik a terület fejlesztését, és az itt kapott eredményeket be is tudják építeni üzleti stratégiájukba” - hangsúlyozta Mózes István, a szervező ClientFirst Consulting ügyvezető partnere, hozzátéve: a  tapasztalatok alapján egy elégedett vásárló akár 2,5-szer annyit is költhet egy vállalatnál, mint egy elégedetlen.



„Létrehoztunk egy úgynevezett Kiválóság Indexet, ami azt figyeli, hogy a gazdasági teljesítményhez képest a Kiválóság Program résztvevői milyen teljesítményt nyújtanak évről évre. Látszik, hogy az olló egyre nyílik és a csaknem tíz év alatt – amióta vizsgáljuk ezt a mutatót is - a résztvevők teljesítménye két és félszer jobb, mint a gazdaság átlagos teljesítménye.”– összegezte az ügyvezető.

 

A több mutatóban is jelentkező csökkenő tendencia elsősorban a növekvő ügyféligényeket tükrözi. A fogyasztók egyre érzékenyebbek, ami két dolgot jelent: egyrészt sokkal negatívabban értékelik a nem megfelelő bánásmódot, másrészt, ha valahol kiváló kiszolgálással találkoztak, hűségesebbek lesznek.

 

Ezért is örömteli hír a PatikaPlus Gyógyszertáraknak, hogy a felmérések szerint vásárlóik elégedetten távoznak a patikákból, és a gyógyszertári dolgozók munkáját most a „Legjobb Élményt Szolgáltató” díjjal jutalmazták személyes ügyfélkiszolgálási kategóriában.


Tetszett a cikk?
 

2020. február 28.

Hasonló cikkek

Milyen tápanyagokat veszít testünk a nyári melegben?

A nyári meleg nem csupán a ruhatárunkat és napi rutinunkat változtatja meg, hanem a szervezetünkre is komoly hatással van. Ilyenkor fokozódik az izzadás, ami a test egyik természetes hűtési mechanizmusa. Azonban az izzadás során nemcsak vizet veszítünk, hanem számos fontos anyagot is, például sókat és ásványi anyagokat. Ha ezek pótlásáról nem gondoskodunk időben, akár súlyos egészségügyi következményekkel is szembesülhetünk.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 07. 09.

A vaj szerepe a táplálkozásban – és tárolása nyáron

Sokan még ma is tartanak a vaj fogyasztásától, főként zsírtartalma és a koleszterin miatt. Az utóbbi évek kutatásai és táplálkozási trendjei azonban azt mutatják, hogy a vaj – mértékkel fogyasztva – nemcsak ártalmatlan, hanem számos pozitív hatással is lehet az egészségünkre.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 07. 09.

Szívbarát étrend nyáron – tényleg segít a vörösbor, a margarin és az avokádó?

A szív- és érrendszeri betegségek világszerte vezető haláloknak számítanak, így érthető, hogy sokakat foglalkoztat a kérdés, mit tehetünk a táplálkozás terén, a megelőzésért. A közbeszédben azonban számos félinformáció és tévhit kering, különösen olyan élelmiszerekről, mint a vörösbor, a margarin vagy az avokádó. Ebben a cikkben utánajárunk, hogy mi az, ami valóban hasznos a szív egészsége szempontjából – és hogyan lehet ezeket beépíteni a nyári étrendbe.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 07. 09.

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!