Barion Pixel
  

A citrom déligyümölcs, fűszer és orvosság is egyben



 

Mindemellett alacsony a kalóriatartalma, s jelentősnek mondható a benne található C-vitamin, glikozid, illóolaj és rost mennyisége is. A C-vitamint az immunerősítésnél áldhatjuk, a glikozid „felelős” az antibakteriális hatásért, az illóolaj pedig segíti az emésztést.  

A citrom hatással van a kanyaróra, szívdobogásra, fejfájásra. Használják máj- és tüdőbaj gyógyítására, valamint gyomorgyulladás, savtúltengés, reuma, szédülés, skorbut, vízkór, váltóláz, giliszta, tífusz, izomsorvadás, veszett eb harapása és torokgyík ellen. Elpusztítja a kolera-, a diftéria- és a tífuszbaktériumokat

Megelőzi a kopaszságot, a fejbőrt és a hajhagymákat erősíti. Ha mandula- vagy avokádóolajjal összekeverjük, remek bőrápolószert kapunk! Ha ezt az elegyet bedörzsöljük a fejbőrünkbe, akkor hamarosan megszűnik a hajhullásunk, és a korpásodás is. (Hacsak nem valamilyen belső szervi probléma okozza a túlzott hajszálvesztést, súlyos betegség, rossz fog stb.)

 

A citromról az alábbi linkre kattintva olvasható el egy érdekes cikk:

http://fmc.hu/2017/01/15/a-citrom-deligyumolcs-fuszer-es-orvossag-is-egyben/

 

Figyelem!

A PatikaPlus Gyógyszertárakban most számos vitamin akciós áron kapható!


Tetszett a cikk?
 

2018. március 01.

Hasonló cikkek

Milyen tápanyagokat veszít testünk a nyári melegben?

A nyári meleg nem csupán a ruhatárunkat és napi rutinunkat változtatja meg, hanem a szervezetünkre is komoly hatással van. Ilyenkor fokozódik az izzadás, ami a test egyik természetes hűtési mechanizmusa. Azonban az izzadás során nemcsak vizet veszítünk, hanem számos fontos anyagot is, például sókat és ásványi anyagokat. Ha ezek pótlásáról nem gondoskodunk időben, akár súlyos egészségügyi következményekkel is szembesülhetünk.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 07. 09.

A vaj szerepe a táplálkozásban – és tárolása nyáron

Sokan még ma is tartanak a vaj fogyasztásától, főként zsírtartalma és a koleszterin miatt. Az utóbbi évek kutatásai és táplálkozási trendjei azonban azt mutatják, hogy a vaj – mértékkel fogyasztva – nemcsak ártalmatlan, hanem számos pozitív hatással is lehet az egészségünkre.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 07. 09.

Szívbarát étrend nyáron – tényleg segít a vörösbor, a margarin és az avokádó?

A szív- és érrendszeri betegségek világszerte vezető haláloknak számítanak, így érthető, hogy sokakat foglalkoztat a kérdés, mit tehetünk a táplálkozás terén, a megelőzésért. A közbeszédben azonban számos félinformáció és tévhit kering, különösen olyan élelmiszerekről, mint a vörösbor, a margarin vagy az avokádó. Ebben a cikkben utánajárunk, hogy mi az, ami valóban hasznos a szív egészsége szempontjából – és hogyan lehet ezeket beépíteni a nyári étrendbe.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 07. 09.

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!