Barion Pixel
  

Gyógyuljunk méhpempővel!



 

 

A méhpempő egyfajta fehérjekoncentrátum: a dolgozó méhek garatmirigy-váladéka. Ezzel táplálják az álcákat az első napokban, a méhkirálynő pedig egész élete során ezt fogyasztja. Mint közismert, a méhkirálynő sokkal tovább él, mint a dolgozó méhek, holott folyamatosan nagy terhelésnek van kitéve: naponta 1000-1500 petét rak, amihez a saját testsúlyánál nagyobb mennyiségű pempőt kell fogyasztania.

 

A méhpempőben nagyon sok vitamin van: a B-vitaminok teljes sorozata, valamint ásványi sók, nyomelemek, növekedést serkentő anyagok. Hormonokat nem tartalmaz, az emberi szervezetre nem ártalmas, semmilyen egészségkárosító hatása nincsen, ugyanakkor nagyon hatásos táplálékkiegészítő. Sok országban használják gyógyításra.

 

Hozzá fordulhatunk az immunrendszer megerősítésének céljából, légúti megbetegedéskor, az allergia csökkentésére, hormon- és mirigyműködési zavaroknál, szív- és érrendszeri panaszoknál, gyomor- és bélbántalmak esetén, idegrendszeri problémák, szklerózis multiplex, depresszió megjelenésekor. Ezt ajánlják sokszor a fejlődésben elmaradt/beteges gyerekek felerősítése, rossz étvágyú gyermekek étvágyának meghozására.

 

A méhpempő kiválóan alkalmazható a beteg, illetve a betegségtől megszabadult test felerősítésére is. Sokszor megfigyelték már teljesítményfokozó hatását, ahogy azt is, hogy fokozza a vitalitást.

Gyulladáscsökkentő, baktériumölő hatásával valószínűleg mindenki tisztában van. Akik az őszi és a téli időszakban méhpempőt fogyasztanak, kevésbé kapják el a téli betegségeket, elkerüli őket a megfázás, az influenza, a nátha.

 

 

 

A cikk folytatása elélrhető az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/01/30/gyogyuljunk-mehpempovel/


Tetszett a cikk?
 

2021. január 30.

Hasonló cikkek

Olívaolaj: a természet aranya a konyhában, a fürdőszobában és a házipatikában

Nemrég jártam Athénban, ahol minden étkezés során olajbogyó és olívaolajjal készült étel (is) került a tányérra. Így hát természetes  volt, hogy a következő cikkem témája ez az ősi növény lesz, mely már évezredek óta jelen van az ember életében, s az ókortól napjainkig törtlen megbecsülés övezi. Különlegessége abban rejlik, hogy nem csupán ételként, hanem szépségápolási szerként is használhatjuk, valamint természetes gyógymódként is funkcionálhat.

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 24.

Medvehagyma: nemcsak finom, hanem gyógyító hatású is

Későn kúszott be a nyár az idei tavaszba – sőt, még mindig csak óvatos közeledését tapasztalhatjuk -, így még mindig bőven terem a medvehagyma, amiből nemcsak finom ételeket készíthetünk, hanem gyógyíthatjuk is vele magunkat!

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 24.

A csalán: csípős csodanövény, ami kívül - belül jót tesz a testünknek

Mai cikkem főszereplője a csalán: ez az alulértékelt, mégis sokoldalú növény, amely nemcsak a tányéron, hanem a fürdőkádban, a gyógynövényes polcon, sőt akár fájdalomcsillapító „masszázseszközként” is helyet kaphat háztartásunkban. Hogy hogyan? Kiderül nemsokára!

 

TOVÁBB A CIKKHEZ
2025. 06. 24.

Értesüljön elsőként újdonságainkról és havi kedvezményeinkről!