Gyógyuljunk méhpempővel!

Gyógyuljunk méhpempővel!

A méhpempő a dolgozó méhek garatmirigy-váladéka, amivel az álcákat táplálják az első napokban, a méhanya pedig egész életben ezt fogyasztja. S mi is jól járunk, ha kiegészítjük vele étrendünket, hiszen nem csak a vírusok ellen nyújt hatékony segítséget.

 

 

A méhpempő egyfajta fehérjekoncentrátum: a dolgozó méhek garatmirigy-váladéka. Ezzel táplálják az álcákat az első napokban, a méhkirálynő pedig egész élete során ezt fogyasztja. Mint közismert, a méhkirálynő sokkal tovább él, mint a dolgozó méhek, holott folyamatosan nagy terhelésnek van kitéve: naponta 1000-1500 petét rak, amihez a saját testsúlyánál nagyobb mennyiségű pempőt kell fogyasztania.

 

A méhpempőben nagyon sok vitamin van: a B-vitaminok teljes sorozata, valamint ásványi sók, nyomelemek, növekedést serkentő anyagok. Hormonokat nem tartalmaz, az emberi szervezetre nem ártalmas, semmilyen egészségkárosító hatása nincsen, ugyanakkor nagyon hatásos táplálékkiegészítő. Sok országban használják gyógyításra.

 

Hozzá fordulhatunk az immunrendszer megerősítésének céljából, légúti megbetegedéskor, az allergia csökkentésére, hormon- és mirigyműködési zavaroknál, szív- és érrendszeri panaszoknál, gyomor- és bélbántalmak esetén, idegrendszeri problémák, szklerózis multiplex, depresszió megjelenésekor. Ezt ajánlják sokszor a fejlődésben elmaradt/beteges gyerekek felerősítése, rossz étvágyú gyermekek étvágyának meghozására.

 

A méhpempő kiválóan alkalmazható a beteg, illetve a betegségtől megszabadult test felerősítésére is. Sokszor megfigyelték már teljesítményfokozó hatását, ahogy azt is, hogy fokozza a vitalitást.

Gyulladáscsökkentő, baktériumölő hatásával valószínűleg mindenki tisztában van. Akik az őszi és a téli időszakban méhpempőt fogyasztanak, kevésbé kapják el a téli betegségeket, elkerüli őket a megfázás, az influenza, a nátha.

 

 

 

A cikk folytatása elélrhető az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/01/30/gyogyuljunk-mehpempovel/