Patikanap a PatikaPlus Gyógyszertárban

Patikanap a PatikaPlus Gyógyszertárban

Patikanapot szervezett a Magyar Gyógyszerészeti Kamara Fejér Megyei Szervezete Székesfehérváron, a József Attila utcai PatikaPlus Gyógyszertárban. A programra középiskolás diákokat is meghívtak, hogy megismertessék velük a patikák működését és a gyógyszerész szakmát. Ezen kívül ingyenes szűrővizsgálatokat is szerveztek a Fehérvári Civil Központban.

 

Székesfehérváron, a József Attila utcai PatikaPlus Gyógyszertárbantartották szerda délelőtt a megyei patikanap ünnepélyes megnyitóját.

 

Székesfehérvár Önkormányzatát Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok képviselte a megnyitón, aki arról beszélt, hogy a gyógyszerészek tanácsadása, javaslatai mögött óriási szaktudás van, így bátran fordulhatunk hozzájuk. Ez különösen akkor fontos, ha sokféle készítményből kell kiválasztanunk a legmegfelelőbbet. Reményét fejezte ki, hogy minél többen választják ezt a szakmát, hiszen fontos, hogy elegendő számú szakember álljon rendelkezésre.

 

Ennek szellemében a programra a gyógyszerészeti pálya iránt érdeklődő harmadéves középiskolásokat, gimnazistákat is várták a PatikaPlus Gyógyszertárak dolgozói, akik a fiataloknak megmutatták a patika azon részét, mely a vásárlók számára tiltott területnek számít. A diákok megtudhatták, hogy a vásárlótérben és a mögöttes területeken milyen összetett, fontos és sokrétű munka folyik. Ezen kívül tájékoztatást kaptak a gyógyszerészek elhelyezkedési lehetőségeiről is.

 

Mindemellett kozmetikai tanácsadáson is részt vehettek a PatikaPlus Gyógyszertárba betérők.

 

Ezen kívül - a patikanap keretében - ingyenes szűrővizsgálatokkal várták az érdeklődőket 16 óráig a Fehérvári Civil Központban. Volt vérnyomás- és koleszterinmérés, PSA prosztatavizsgálat vérből, valamint csontritkulás-vizsgálat, légzésfunkció-mérés is.


Mészáros Zalán mentőtiszt, a TEVAgy a HŐS! program egyik alapítója újraélesztési bemutatót is tartott az érdeklődőknek. A szakember – mint kifejtette – fontos találkozási pontnak tartja a patikanapot és a patikákat. Így ugyanis mindenki megismerheti a gyógyszerészeket, akik nagyon fontos szerepet töltenek be az egészségügyi ellátórendszerben.

 

 

A Fehérvár Televízió beszámolója az alábbi linkre kattintva tekinthető meg az eseményről:

https://www.facebook.com/fehervartv/videos/egy-nap-a-patik%C3%A1ban/463909547486470/