Ötmillió forint értékű kézfertőtlenítőt adományoztak az Öreghegyi Plébániának

Ötmillió forint értékű kézfertőtlenítőt adományoztak az Öreghegyi Plébániának

A koronavírus-helyzetre való tekintettel 12.644 db kézfertőtlenítőt és 2000 db szájmaszkot ajándékozott a PatikaPlus cégcsoport a Székesfehérvár-Öreghegyi Plébániának.

 

 

„A koronavírus elleni védekezés egyik hatékony eszköze a kézfertőtlenítő, mely megvásárlását nem minden család engedheti meg magának. Ezért döntöttünk úgy, hogy kézfertőtlenítőkkel és arcmaszkokkal támogatjuk a rászorulókat. Elsősorban a nehéz anyagi helyzetben lévő nagycsaládosokra és a kisnyugdíjasokra gondoltunk most, hogy segítséget nyújtsunk a higiénés szabályok betartásában” kezdte a témában rendezett sajtótájékoztatót Dr. Selyem Bernadett, a PatikaPlus Gyógyszertárak kereskedelmi igazgatója.

 

Kifejtette, a székesfehérvári székhelyű cégcsoport az Öreghegyi Plébániának 5.000.000 Ft értékű kézfertőtlenítőt és 2000 db egyszer használatos szájmaszkot adományozott. A speciális kézfertőtlenítő adagonként csomagolt, így használata rendkívül egyszerű és praktikus: folyékony kesztyűként funkcionálva több órás védelmet nyújt a vírus ellen.

 

A PatikaPlus már korábban is támogatta az Öreghegyi Plébániát különböző formában: többek között nyári táborozásokhoz adott gumicukor vitaminokat a gyerekeknek. A koronavírus-helyzet kapcsán pedig már a kezdetekor az élen járt az adományozásban: két darab Hamilton C6 típusú lélegeztető géppel gazdagodott a Szent György Kórház a cég felajánlásának köszönhetően. A közel húsz millió forint értékű gépek egy svájci székhelyű, amerikai vállalat felső kategóriás csúcsmodelljének számítanak.

 

A mostani felajánlást Tornyai Gábor atya nagy örömmel fogadta. Mint mondta, fontosnak tartja azokat a kapcsolatokat, amelyeken keresztül nemcsak a léleknek, hanem a testnek is segíthet az Öreghegyi Plébánia. Az adomány szétosztásával az atya a plébánia karitász csoportját bízta meg.

 

Bíró Beáta, az önkéntesek vezetője elmondta, hogy csoport 70 nehéz sorsú családot pártfogol. Köztük vannak egyedülálló édesanyák, kisnyugdíjasok, s több gyermeket nevelő szülők is. Rajtuk kívül a székesfehérvári Anyaotthon is részesül majd az adományból. Ezt az intézményt két éve támogatja az Öreghegyi Katolikus Karitász Csoport tisztító- és tisztálkodási szerekkel, élelmiszerekkel, karácsonykor szaloncukorral.

 

"Az intézményünkben rászoruló anyukák élnek gyermekeikkel életvitelszerűen. A védekezés az Anyaotthonra is nagy terhet ró, így felbecsülhetetlen segítséget jelentenek ezek az eszközök" mondta Erdélyi Zsuzsanna, a Családok Átmeneti Otthonának vezetője. Hozzátette, hogy jelenleg a járványhelyzet miatt nem tudnak személyes átvétellel adományokat fogadni, ezért is örömteli számukra a cégcsoport felajánlása.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/03/12/otmillio-forint-erteku-kezfertotlenitot-adomanyoztak-az-oreghegyi-plebanianak/