Nyolcvan rászoruló család kapott húsvéti adományt

Nyolcvan rászoruló család kapott húsvéti adományt

Gumicukor vitaminokat, sonkát, kalácsot, édességeket, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat osztottak szét nyolcvan rászoruló családnak a Székesfehérvár-Öreghegyi Plébánián. A PatikaPlus Gyógyszertárak, az Alba Fehérvár kosárlabda- és kézilabda csapata és a Lake Side Hotel húsvét alkalmából ajándékozta meg a nehéz sorsú családokat a helyi karitász csoport segítségével.

 

Immár hagyomány Székesfehérváron, hogy minden évben összefog a PatikaPlus cégcsoport, az Alba Fehérvár kosárlabda- és kézilabda csapata, valamint a Lake Side Hotel, hogy húsvét közeledtével nehéz sorsú családoknak nyújtson át ajándékokat. E szép szokást idén is szerették volna folytatni a támogatók, így most is összefogtak, hogy szebbé tegyék a kiválasztott rászorulók ünnepi készülődését.

 

A PatikaPlus Gyógyszertárak eddig mindig gumicukor vitaminokkal lepte meg a gyerekeket, hogy ne csak egészséges legyen az ajándék, hanem finom is. Ennek olyan nagy sikere szokott lenni, hogy most is 150 doboz vitamint ajánlott fel a cégcsoport e nemes célra. Az Alba Fehérvár kosárlabda- és kézilabda csapata sonkával és csokoládéval készült, a Lake Side Hotel pedig kaláccsal.

Az adományozók ebben az évben az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportját bízták meg azzal, hogy kiosszák a hatókörzetükben lévő, rossz anyagi körülmények között élőknek a csomagokat. Sokan úgy gondolják, hogy e területen csak „jómódú” emberek élnek, ami természetesen nem így van! Az Öreghegyen nagyon sok olyan többgyermekes családdal és nyugdíjassal találkozhatunk, akiknek nagyon kevés a havi bevétele (legyen szó fizetésről vagy nyugdíjról), és lakóhelyük is rendkívül szerény, jelentősen javításra szoruló.

 

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/03/27/nyolcvan-raszorulo-csalad-kapott-husveti-adomanyt-szekesfehervaron/