Fáj a dereka? – Ne a hideg időjárást hibáztassa!

Fáj a dereka? – Ne a hideg időjárást hibáztassa!

Ha hideg van, azt nem “érezzük meg a derekunkban”! A derékfájás oka sok minden lehet, de a hideg nem. Dr. Arnold Dénes Arnold fájdalomspecialista szerint az erős, már-már kibírhatatlan derékfájást nem tűrni kell vagy elnyomni, hanem kivizsgáltatni és kezelni.

 

 

A fájdalom és az időjárás kapcsolata

 

Sokan azt vallják, hogy ha változik a levegő páratartalma a hőmérséklet, vagy a légnyomás, az derékfájdalmat és ízületi gyulladást okoz. Az ausztráliai George Institute for Global Health Newtown kutatócsoport viszont nem talált arra bizonyítékot, amely támogatja ezt a felvetést. Az fájdalom és az időjárás kapcsolatát kutató vizsgálatban közel 1350 fő vett részt, akik derékfájásban, illetve térd ízületi gyulladásban szenvedtek.

 

A résztvevők fájdalmát összevetették az időjárási adatokkal. Az eredmények nem erősítették meg, hogy van összefüggés a derékfájás, az ízületi gyulladás, illetve a hőmérséklet, a páratartalom, a légnyomás, a szélirány, vagy a csapadék mennyisége között. A kutatás vezetője, a Sydney Egyetem professzora, a kapcsolatot inkább az következőkben látta:

 

“Az emberek hajlamosak nem tudomást venni a fájdalmakról akkor amikor süt a nap, de sokkal érzékenyebben reagálnak akkor, ha hideg és esős az idő odakint. Tehát nem érdemes az időjárást hibáztatni a krónikus fájdalmakért, összpontosítsunk inkább a kiváltó okok pontos felderítésére.”

 

Mik lehetnek akkor a valódi kiváltó okok?

 

A derékfájdalomnak számos oka lehet, ennek megállapítása alapos orvosi kivizsgálást igényel – tudjuk meg Dr. Arnoldtól. A leggyakoribb okok a következők:

  • Porckorongsérv, vagy kitüremkedés
  • Ízületi porckopás
  • Csontritkulás
  • Gerincvelő-fertőzések
  • Sérülések, törések
  • Gyulladások
  • Daganat
  • Helytelen életmód
  • Egyéb betegségek

 

Személyre szabott orvoslás

 

Egy terápia akkor hatékony, ha személyre szabott. Ennek lényege a pontos diagnosztika, amelybe bele tartozik a fájdalom kialakulásának, jellegének, a fájdalom erősségének fennállási idejének és társbetegségeinek pontos ismerete. Ennek birtokában lehet meghatározni a komplex és az egyéni problémáknak megfelelő fájdalomcsillapító kezelést.

 

Miért természetes fájdalomcsillapítás?

 

Inaink, ízületeink, csontjaink, porcaink, bőrünk kollagénből épül fel. Abban az esetben, ha valamilyen károsodás keletkezik a szervezetben, ez a kollagén váz sérül, ez pedig fájdalmat, gyulladást és funkcióvesztést okoz.

„A kezelés során, ezt a természetes MD kollagént (proteint) juttatjuk be az ízületek köré, vagyis azt az anyagot pótoljuk kívülről, amiből felépülnek a kötőszöveti rostjaink.Innen ered tehát a terápia neve: természetes fájdalomcsillapítás. Azért „természetes”, mert a szervezet saját „építőköveit” használjuk.  Gyógyítjuk azt, ami sérült, fájdalmas, rugalmatlan és a funkcióját vesztette. A hatóanyag magában a szöveti szerkezetben és annak stabilitásában okoz változásokat mintegy “újra állványozza” azt, egy stabil biovázat képezve. Ezzel a terápiával rövidesen megszűnik a gyulladás és a fájdalom, regenerálódik a szervezet, mi pedig visszakaphatjuk fájdalommentes mindennapjainkat” – osztja meg tapasztalatait Dr. Arnold.

 

 

(Forrás: PatikaMagazin)